Επισκέψεις σχολικών μονάδων Περιφέρειας Θεσσαλίας στο ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας (Φθινόπωρο 2023)

Το ΚΠΕ Κισσάβου–Ελασσόνας, Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Άξονας Προτεραιότητας 6-Βελτίωση της Ποιότητας και Αποτελεσματικότητας του Εκπαιδευτικού Συστήματος, Κατηγορία Περιφέρειας – «Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες (ΛΑΠ) -2-Θεσσαλία», προγραμματίζει την υλοποίηση ημερήσιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλίας (Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Καρδίτσας), για την περίοδο 23/10/2023 έως 23/12/2023.

Το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας, από 23/10/2023, θα υλοποιήσει τα παρακάτω μονοήμερα προγράμματα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
«Όλυμπος, Ιστορία, Οικολογία»Α/θμια και Β/θμια
«Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική  – Πέτρινα Γεφύρια»Α/θμια και Β/θμια
«Βιολογική Γεωργία – Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά»Α/θμια και Β/θμια
«Υδάτινη Ενέργεια, Νεροτριβές, Νερόμυλοι»Α/θμια και Β/θμια
«Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας – Κλιματική Αλλαγή»Α/θμια και Β/θμια
«Μονοπάτια της πέτρας και του δάσους στον Κίσσαβο»Α/θμια και Β/θμια
«Διαδρομές φύσης και πολιτισμού στη Λάρισα»Α/θμια και Β/θμια

Τα σχολεία θα πρέπει να έχουν στείλει τις αιτήσεις στους υπεύθυνους σχολικών δραστηριοτήτων μέχρι και την Τρίτη 17/10/2023 (φόρμα αίτησης), και οι υπεύθυνοι να κοινοποιήσουν ηλεκτρονικά όλες τις αιτήσεις στο ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας έως την Παρασκευή 20/10/2023. Κατόπιν θα ακολουθήσει επικοινωνία για τον ορισμό της ημερομηνίας επίσκεψης.

Όλα τα προγράμματα υλοποιούνται σε φάσεις με στόχο τη γνωριμία, τη θεωρητική προσέγγιση του προβλήματος, την έρευνα πεδίου και τις δημιουργικές δραστηριότητες. Το μεγαλύτερο μέρος των προγραμμάτων εξελίσσεται στα επιλεγμένα για κάθε πρόγραμμα πεδία έρευνας που βρίσκονται σε χώρους κοντινούς στο ΚΠΕ (σε Ελασσόνα – Αγιά – Λάρισα), αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Τα προγράμματα του ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας γενικά στοχεύουν στο να ενισχύσουν τις μαθητικές ομάδες και τους εκπαιδευτικούς που έχουν υλοποιήσει στο παρελθόν πρόγραμμα Π.Ε., καθώς και να εμπνεύσουν αυτούς που επιθυμούν να ασχοληθούν με την Π.Ε. και δεν έχουν πρότερη εμπειρία. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα που εκπονεί το Κέντρο μας στην ιστοσελίδα http://kpethess.mysch.gr/ και στο τηλέφωνο 24930-29571.

Κριτήρια επιλογής:

1.      Προτεραιότητα συμμετοχής έχουν οι εκπαιδευτικοί που θα υλοποιήσουν περιβαλλοντικό πρόγραμμα τη φετινή σχολική χρονιά, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε πρόγραμμα του ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας.

2.      Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις. Στόχος  είναι να εμπλακούν  όσο το δυνατό περισσότερες  σχολικές μονάδες. Στην περίπτωση που οι αιτήσεις ξεπερνούν  τις δυνατότητες μας, θα πραγματοποιηθούν οι επισκέψεις και στους πρώτους μήνες του 2024.

       Παρακαλούμε να λάβουν γνώση, ενυπόγραφα, όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Υπενθυμίζουμε ότι οι συνοδοί εκπαιδευτικοί παρακολουθούν και έχουν την ευθύνη για τους μαθητές τους σε όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.Τα προγράμματα αυτά θα πραγματοποιηθούν χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *