Τον λόφο του Προφήτη Ηλία υιοθέτησαν μαθητές του Γυμνασίου Ελασσόνας

Το περιαστικό δάσος του λόφου του Προφήτη Ηλία επισκέφτηκαν πρόσφατα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Έλενα Ταζέ, προκειμένου να συναντήσει μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ελασσόνας, στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Βασίλη Ζαρζώνη.

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας, έχει θέμα «Υιοθεσία του περιαστικού δάσους του Προφήτη Ηλία» και στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών μέσα από τη διαδικασία της μάθησης.

Ο κ. Γάτσας συνομίλησε με τους μαθητές, τον κ. Ζαρζώνη και τον υπεύθυνο του Κ.Π.Ε. Ελασσόνας κ. Ανδρέα Γκανάτσιο.

Μέσω του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί καταγραφή της χλωρίδας και πανίδας του δάσους, θα υλοποιηθούν δράσεις καθαριότητας αλλά και φύτευση σπόρων ή δενδρυλλίων, θα καταγραφούν μονοπάτια, θα αποτυπωθούν οι επιπτώσεις της ανθρώπινης παρέμβασης και θα αναζητηθούν τρόποι προστασίας του δάσους από τις πυρκαγιές.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας συγχαίρει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία «υιοθέτησης» του δάσους στο λόφο του Προφήτη Ηλία και σημειώνει: «Το περιαστικό δάσος της Ελασσόνας είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία ενδιαφέροντος στο Δήμο μας. Το επισκέπτονται χιλιάδες συμπολίτες μας για περίπατο και αναψυχή, όπως και πολλά σχολεία για τις εκδρομές τους. Χρειάζεται όμως διαρκή προστασία και γι’ αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω που αναλάβατε να ευαισθητοποιήσετε τη σχολική κοινότητα για την προστασία του. Ο Δήμος μας, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής, θα είναι δίπλα σας, για να σας στηρίζει και να σας ενισχύει στο πλαίσιο του προγράμματος».

Πηγή: https://www.elassona-city.gr/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *